Om Lars Dahlström

Att leta, vänta och komma tillbaka

Efter snart 40 år i branschen har jag lärt mig att de riktigt bra bilderna sällan kommer till av en slump. De är ofta resultatet av rätt ljus eller rätt blick. Även de mest spontana bilderna kräver rätt förutsättningar. Varför? Jo, därför att bra bilder bygger på bra idéer.

Men det räcker inte med att arbeta igenom bilderna. Man måste älska dem också. Människor i vardagssituationer, landskap i förändring, högteknologiska industrimiljöer, produkter i studion, den traditionella dalakulturen, reseskildringar från många olika platser runt om i världen. Det är stor spridning på mina bilder. Många av dem finns hos bildbyråer, andra i mitt eget arkiv med tusentals bilder.

Min inriktning är reklamfotografi med inslag av reportage och jag jobbar både med företag och reklambyråer. Bilderna publiceras bl.a. i broschyrer, kataloger, årsredovisningar och på hemsidor.

Här på min hemsida kommer jag att lägga ut både gammalt och nytt, uppdrag och egna projekt.